Contacteer ons: +32(0)3 253 23 50
Toon menu

Over TracPipe®

Contacteer ons

TracPipe® installeren

Hoe TracPipe® te installeren

De informatie hieronder geeft een kort overzicht van hoe TracPipe® te assembleren, voor meer gedetailleerde instructies kan u terecht in de ontwerp- en installatiegids die te consulteren is in de download area.

1. Snijden op lengte

TracPipe® heeft als hulpmiddel een meteraanduiding. Snij de buis op lengte. Gebruik een buizensnijder met een roestvrij stalen snijwiel. Snijd door de mantel en de roestvrij stalen buis en zorg ervoor dat het snijwiel tussen 2 golven in snijdt. Gebruik volledige cirkelvormige bewegingen in één richting en voer de druk een beetje op (kwart draai) na elke omwenteling. Zorg voor een gesneden buis zonder bramen.

Gebruik geen ijzerzaag voor het snijden van de TracPipe®!

2. Ontmanteling

Verwijder de gele mantel over een afstand van circa 25mm vanaf het afgesneden einde.

3. Aanbrengen van de moer

Glijd de moer over het afgesneden gedeelte. Plaats de 2 metalen halve ringen in de eerste golf naast de snijrand. Schuif de moer vooruit om de ringen te borgen.

4. Plaatsen van AutoFlare® Fitting

Plaats de AutoFlare® fitting in de moer en trek de schroefdraden aan. Houd er rekening mee dat de AutoFlare® fitting zo is ontworpen dat een metaal op metaal lekdichte verbinding op de buis plaatsvindt zodra je de fitting aantrekt. Er dient geen extra afdichtingsmiddel te worden gebruikt. Met de geschikte sleutel span je de fitting aan tot je de weerstand geleidelijk aan voelt toenemen.

5. Finaal aandraaien

Span de moer aan met de Engelse sleutel. Draai zodat de zeskantsleutelvlakken recht tegenover elkaar staan. Draai nu nog 2 sleutelvakken verder rond (=1/3 draai). Eindig zodanig dat de sleutelvlakken zich tegenover elkaar bevinden. Controleer of er niet meer dan 2 schroefdraden zichtbaar zijn.

6. Aanbrengen van vulcaniserende tape TracPipe®

Let op dit gebeurt pas na de gaslekdetectietest. Elk gedeelte van blootgesteld roestvrij staal achter de fitting moet omwikkeld worden met zelfvulcaniserende tape van TracPipe®. Dit vermindert de kans op corrosie.