Contacteer ons: +32(0)3 253 23 50
Toon menu

Over TracPipe®

Contacteer ons

Over TracPipe®

Wat is TracPipe®?

TracPipe® is een volledig goedgekeurd, roestvrij stalen, buigbaar buizensysteem voor aardgas en LPG installaties tussen de meter en het gastoestel. Het is mogelijk om TracPipe® te gebruiken voor een installatie die stroomafwaarts gelegen is van de meter.

TracPipe® wordt reeds meer dan 13 jaar gebruikt in het Verenigd Koninkrijk en in Europa. TracPipe® wordt gemaakt in Banbury, Engeland, het wordt momenteel gebruikt voor gasbuis systemen in een aantal verschillende situaties, waaronder huizen, appartementsgebouwen, scholen en commerciële gebouwen. Het wordt gebruikt als alternatief voor koper of stalen buissystemen.

TracPipe® wordt gemaakt volgens de norm NBN EN 15266, kan manueel geplooid worden, vraagt weinig koppelingen en verlaagt drastisch de installatie tijd door middel van snelheid, flexibiliteit en gemak van handeling en plaatsen, verhoging van veiligheid en productiviteit zonder tijdrovend laswerk. De superieure kwaliteit van TracPipe® gecombineerd met de AutoFlare® koppelingen maakt dit voor velen het uitgelezen favoriete systeem.

AutoFlare® - de unieke gasdichte koppeling

Centraal binnen het design van TracPipe® staan zijn unieke gepatenteerde AutoFlare® koppelingen. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Twee platte sleutels, een breekmes en een buizensnijder met een scherp stalen snijwiel is het enige dat je nodig hebt om de AutoFlare® koppelingen te verbinden. AutoFlare® vormt bij het opschroeven automatisch zijn kraag en is makkelijk te gebruiken. Alles gaat vanzelf en de koppeling sluit af met normale kracht voor een veilige, lekvrije verbinding. Geen afdichtingsmaterialen of verbindingstape is nodig bij het aanbrengen van AutoFlare® koppelingen.

  • Geen gereedschappen kopen
  • Geen gereedschappen huren
  • Geen gereedschappen verliezen